Borgmester og byrødder fik gode ideer fra Vordingborgs erhvervsdrivende

IBKA var vært for knap 70 gæster, da Vordingborg Erhverv afholdt Business Breakfast.

Med cirka 65 repræsentanter fra Vordingborgs erhvervsliv og et bredt udvalg af byrådet, med borgmester Mikael Smed i spidsen, var vi torsdag 20. februar værter for den første udgave af Business Breakfast, arrangeret af Vordingborg Erhverv.

Her fik deltagerne indblik i en række af de tiltag, der på sigt skal forbedre mulighederne for at drive erhvervsvirksomhed i kommunen. Både set fra erhvervsfremmeselskabet og fra borgmesterkontoret:

- Vi sigter efter at styrke et endnu mere dynamisk erhvervsliv, hvor man med stolthed kan fortælle hvor man kommer fra, fortæller borgmester Mikael Smed.

Udover at løse nogle af de kommunale knuder, der kan være svære at forstå for den enkelte virksomhed, ser han manglen på kvalificeret arbejdskraft, som en af erhvervslivets helt store udfordringer:

- Bliver vi bedre til at motivere de mange unge, som lige nu ikke får sig en uddannelse efter folkeskolen, er der allerede et potentiale internt i kommunen, siger han.

 

Ønsker mere fokus på Vordingborgs mange jobmuligheder


De mange gæster fik gennem morgenen lejlighed til at blive klogere på hvad IBKA er for en virksomhed. Adm. direktør Henrik Lorentsen Bøgeskov bød velkommen og præsenterede publikum for de kernekompetencer, som en moderne industriel rengøringsvirksomheder skal kunne tilbyde sine kunder.

Effektivitet, miljø og sikkerhed er blandt de afgørende faktorer, når man udfører højtryksrensning ved op mod 3000 bar. Gæsterne kunne endvidere møde en række af virksomhedens medarbejdere, der viste eksempler på de teknologier, som IBKAs kunder møder i hele Skandinavien og i England.

Teknologier, der kræver specialiserede medarbejdere og dem tørster Henrik Lorentsen Bøgeskov efter:

- Vi skal blive bedre til at fortælle om de arbejdsmuligheder, der findes her i kommunen, siger han.
Blandt andet her hos IBKA, som er en del af en den internationale koncern Norsk Gjenvinding, hvor vi har mange spændende stillinger for såvel højt uddannede som faglærte, fortæller han.

IBKA forventer at fortsætte sin nuværende vækst, og har derfor et stort behov for at tilføre virksomheden flere medarbejdere, slutter Henrik Lorentsen Bøgeskov.

Udover dialogen mellem politikere og byens virksomheder, blev der netværket mellem de

erhvervsdrivende, der også fik lejlighed til at høre om IBKA og de kompetencer vi arbejder med

til dagligt.Læs mere om Business Breakfast arrangement og få en fyldig billedreportage hos Vordingborg Erhverv på

https://www.vordingborgerhverv.dk/morgenbroed-kaffe-fuldt-droen-paa-erhvervsudviklingen/